Excursie la Vulcanii Noroioşi
Facilităţi unitate de cazare
Oraş/Localitate Bran
Facilităţi Locaţie Loc de joacă pentru copii; Teren de sport
Facilităţi Cameră Tv; Internet wireless
Regim de Masă Demipensiune
Transport Autocar

Excursie la Vulcanii Noroioşi

  • Cod produs: Excursie Vulcanii Noroioşi
  • Disponibilitate: Locuri disponibile
  • 365 Lei
  • Fără TVA: 365 Lei

Descriere

JUST TRAVELS & TOURS organizează excursie de 3 zile la Vulcanii Noroioşi, cazare 2 nopţi cu demipensiune la Pensiunea Coroana Reginei 3* Bran.


Itinerar: CLUJ-NAPOCA - SIGHIŞOARA - RUPEA - BRAŞOV - BRAN - BERCA - BRAN - PREJMER - HĂRMAN - CLUJ-NAPOCA 


Ziua 1: Plecare din Cluj-Napoca la ora 8:00 spre Braşov - Vizită la Cetăţile Rupea şi Feldioara - Sosire la Braşov unde vom face un tur pietonal cu vizitarea următoarelor obiective turistice: Biserica Neagră, Prima Şcoală Românească, Poarta Şchei şi Strada Sforii - Plecare spre Bran - Cazare şi servirea cinei la Pensiunea Coroana Reginei 3*.


Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi vestigii arheologice ale ţării, datând din paleolitic. Construită pe bazalt, în forma unei cochilii de melc, cetatea obişnuia să fie centru comercial, cu 12 bresle şi spaţiu de refugiu pentru populaţie fiind la intersecţia Transilvaniei cu Moldova şi Ţara Românească. Rupea, acum în ruine, avea patru camere, turnuri poligonale şi multe porţi interioare.

Cetatea Feldioara a fost construită în secolul al XIII-lea, fiind cea mai importantă fortificaţie ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania şi este monument istoric. A fost restaurată în totalitate în perioada anilor 2013-2017. 

Biserica Neagră este biserica parohială a comunităţii evanghelice luterane din Braşov, situată în centrul municipiului Braşov. Este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, datând din secolele XIV-XV. Având o lungime de 89 de metri este considerată a fi cea mai mare biserică din România. 

Prima Şcoală Românească se află în interiorul curţii Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Şcheii Braşovului. Primele cursuri în limba română au avut loc aici în 1583. Actuala clădire datează din anul 1760, fiind declarată monument istoric. În prezent edificiul adăposteşte Muzeul Prima Şcoală Românească.

Poarta Şchei a fost construită în anul 1827. Are trei arcuri: două mici, pentru pietoni şi unul mare, central pentru vehicule.

Strada Sforii are o lăţime variabilă între 1,11 şi 1,35 m, ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă a oraşului Braşov. Strada sforii, cu o lungime de 80 m, reflectă tendinţele de urbanizare a Braşovului medieval. Existenţa ei este atestată în documentele din secolul al XVII-lea ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor.


Ziua 2: Servirea micului dejun, după care vom pleca spre Târgovişte - Vizită la Curtea Domnească - Servirea mesei de prânz - Plecare spre Berca unde vom vizita Vulcanii Noroioşi - Plecare spre Bran - Cazare şi servirea cinei la Pensiunea Coroana Reginei 3*.


Curtea Domnească reprezintă un complex de clădiri şi fortificaţii medievale ce au avut rol de reşedinţă a unor voievozi ai Ţării Româneşti şi, totodată, punct relativ important în sistemul defensiv al ţării.

Vulcanii Noroioşi, fenomen creat de depozitele de gaze naturale de la mare adâncime apar doar în anumite condiţii extrem de rare, fiind influenţate de o serie lungă de factori. Din acest motiv există pe întreg globul doar 1.100 de vulcani noroioşi, răspândiţi în principal sub ape. 


Ziua 3: Servirea micului dejun, după care vom vizita Cetăţile Prejmer şi Hărman - Servirea mesei de prânz - Vizită la Cetatea Ţărănească de la Saschiz - Plecare spre Cluj-Napoca - Sosirea la Cluj-Napoca în jurul orei 22:00 (în funcţie de respectarea traseului şi a programului).


Cetatea Prejmer are formă de cerc cu ziduri înalte de 12 m şi cu o grosime de aproximativ 4 m şi a fost construită pentru apărarea bisericii din Prejmer de invazia tătarilor şi a turcilor care veneau prin Pasul Buzăului.

Cetatea Hărman se mai numeşte şi "Muntele mierii" şi a fost construită cu aproape 800 de ani în urmă. Este una dintre cele mai bine păstrate monumente de acest fel din Transilvania.

Cetatea Ţărănească de la Saschiz a fost ridicată de saşi începând cu anul 1347 şi servea drept refugiu pentru localnici în caz de invazii, dar, în acelaşi timp şi pentru păstrarea alimentelor, deoarece asigura un regim termic adecvat.


Servicii incluse

Transport cu autocarul categoria I

Cazare 2 nopţi cu demipensiune  


Servicii neincluse

Mesele de prânz aproximativ 50 lei.

Intrările la obiectivele turistice din programul excursiei aproximativ 50 lei.


Oferta este valabilă pentru un grup de minim 45 de elevi şi 5 gratuităţi pentru profesori, acoperind traseul iniţial dinainte stabilit. Pentru un număr mai mic de elevi plătitori, preţul excursiei se va recalcula. Unitatea de cazare menţionată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenţia oferind o alternativă similară.