Ce atracţii turistice nu trebuie să rataţi dacă sunteţi în Viena

Adaugat de travelstours 14.02.2019 0 Comentariu Turism,

Comorile lăsate de familia Habsburg fac din Viena un oraş imperial. Muzeele sale sunt pline de capodopere. În localurile sale încă se aud Mozart, Beethoven şi Strauss, iar străzile moderne leagă construcţiile superbe cu arhitectură baroc şi Art Nouveau, cu o picătură de gotic pe alocuri. Viena atrage atât iubitorii de artă şi cultură cât şi pasionaţii de shopping şi mâncare bună. Câteva atracţii turistice din Viena ar fi:

Ringul Vienez este considerat unul dintre cele mai frumoase şi mai elegante bulevarde din lume. Atracţiile Ringului vienez sunt nenumărate, însă primul lucru care frapează privirea este arhitectura. Bulevardul abundă în clădiri somptuoase, de la Palatul Hofburg la Opera de Stat. De la palate la biserici şi muzee, monumentele din RingstraBe reuşesc să stârnească admiraţia sau cel puţin să atragă atenţia oricărui străin, indiferent de pasiunea lui pentru istorie sau arhitectură. 

Palatul Hofburg este fostul palat imperial şi actuala reşedinţă a preşedintelui Austriei. Nu ezita să admiri frumuseţea acestui castel atât din exterior, cât şi din interior.

Palatul Belvedere se află în mijlocul unui parc splendid şi a fost construit pentru Eugen de Savoia. Belvedere înseamnă un loc de unde se poate vedea frumuseţea, iar Palatul Belvedere oferă o privelişte minunată asupra oraşului vechi, din grădinile sale.

Palatul Schonbrunn este fosta reşedinţă de vară a familiei Habsburg şi are 1441 de camere somptuoase, dintre care doar 40 sunt deschise publicului. Superbul palat este împrejmuit de un parc elegant şi o grădină zoologică regală.

Donau Turm a fost ridicat în anul 1964, cu ocazia unei expoziţii dedicate grădinilor vieneze. Are o înălţime de 252 de metri şi este dotat cu două lifturi rapide care vă vor conduce pe terasa panoramică de unde aveţi cea mai frumoasă perspectivă asupra Vienei. Turnul este dotat cu un restaurant care se roteşte în jurul axei proprii şi o cafenea care se află la înălţimea de 170 de metri.

Muzeul de Tehnologie are patru etaje unde se pot vedea experimente ştiinţifice, motoare cu aburi, maşini de spălat, instrumente muzicale şi alte astfel de obiecte. Vizitatorii au parte şi de filme, experimente interactive şi chiar un studio Tv real. În cadrul muzeul se regăseşte şi o bicicletă pentru fitness din anul 1950.

Muzeul Arsenal este unul dintre cele mai importante muzee de istorie militară din lume. Acesta are cinci secţiuni în care vizitatorii pot vedea istoria imperiului habsburgic de la sfârşitul secolului al XVI-lea până în 1918 dar şi istoria dezvoltării monarhiei până în 1945. 

Parcul de distracţii Prater este un parc modern, cu peste 250 de atracţii care garantează experienţe cu adrenalină.

Etichete: Capitale Europene

Lasa un comentariu