Maramureşul un "Colţ de Rai"

Adaugat de travelstours 14.02.2019 0 Comentariu Turism,

Maramureşul este văzut ca cea mai tradiţională regiune a României şi are o frumuseţe deosebită datorită bisericilor din lemn şi caselor cu porţi sculptate ornamental. În Maramureş te vei simţi ca şi cum te-ai întors în timp cu câteva secole. Bine ai venit în inima folclorică a României cu pajişti verzi şi obiceiuri vechi care încă domnesc! Vizitează Maramureşul pentru a descoperii farmecul ţării noastre.

Principalele obiective turistice ale zonei sunt:

Planetariul este una dintre cele mai importante atracţii turistice, culturale şi ştiinţifice din Baia Mare. Acesta este primul planetariu public deschis în România în anul 1969 şi unicul din Transilvania până în prezent.  

Muzeul de Mineralogie găzduieşte o expoziţie desfăşurată pe 900 mp, în care sunt expuse peste 1.000 de eşantioane minerale, roci şi fosile. Este cel mai mare muzeu regional din Europa, multe din exponate fiind considerate unicate mondiale şi valori de patrimoniu.

Cimitirul Vesel este cunoscut în lume şi unic în Europa datorită mormintelor care au cruci cu texte amuzante, foarte viu colorate în nuanţe de albastru cu basoreliefuri, care prezintă aspecte ale vieţii şi morţii oamenilor îngropaţi în acest cimitir. Majoritatea textelor sunt în versuri şi au tentă umoristică.

Mocăniţa din Maramureş a fost iniţial folosită pentru a transporta lemnul. Acum este ultima cale ferată forestieră care funcţionează cu abur. Călătorii se înghesuie să facă o plimbare cu mocăniţa care se zice pe bună dreptate că oferă cele mai frumoase peisaje din România.

Mănăstirea Bârsana se află în comuna cu acelaşi nume şi este considerată una dintre cele mai importante atracţii turistice din România. Mănăstirea Sfinţilor 12 Apostoli oferă o bucăţică din istoria regiunii. Vei găsi mobilier local, icoane vechi, cărţi şi obiecte de artă populară peste care s-a aşezat praful timpului. Ansamblul a fost construit din lemn şi este compus din poarta maramureşană, clopotniţa biserica, altarul de vară, chiliile călugărilor, capela, casa maiştrilor, atelierul artiştilor şi muzeul.

Cascada Cailor este cea mai înaltă cădere de apă din ţară, cu cei 90 m ai săi, fiind şi una dintre cele mai spectaculoase cascade ale României. Întreaga regiune din jurul cascadei, Valea Cailor, este impresionantă şi aici vei găsi alte nouă cascade minunate. 

Izvorul albastru al Izei este locul unde izvorăşte râul Iza. Curiozitatea  cea mare este faptul că iese la suprafaţă o cantitate mare de apă dintr-un singur loc.

Lasa un comentariu