Cele mai importante obiective turistice în Bucovina

Adaugat de travelstours 12.01.2019 0 Comentariu Turism,

Bucovina, supranumită şi Ţara fagilor, este o zonă idilică cu sate vechi, dealuri de poveste, case tradiţionale, mănăstiri şi cetăţi care povestesc istoria Moldovei. În tărâmul Bucovinei tradiţiile încă se păstrează şi este o regiune unde poţi descoperi România veche. Bijuteriile zonei sunt mănăstirile sale:

Mănăstirea Suceviţa este singura biserică care include o reprezentare  a scării Sfântului Ioan Scăraru. Ea are cinci camere şi prezintă tendinţe arhitecturale religioase mai noi: firide mai mici, trei piedestaluri pentru turn, frescele sunt colorate şi bine păstrate.

Mănăstirea Moldoviţa a fost construită de Alexandru cel Bun pe malurile râului cu acelaşi nume, la începutul secolului al XV-lea. Picturile exterioare ale acesteia s-au păstrat cel mai bine în comparaţie cu celelalte mănăstiri din Bucovina.

Mănăstirea Humor este acoperită de fresce, iar culoarea predominantă este roşul. În biserica Mănăstirii au fost înmormântaţi ctitori şi mai mulţi demnitari ai Moldovei Medievale, acest lucru demonstrând importanţa sa.

Mănăstirea Voroneţ este posibil cea mai cunoscută biserică din România pentru frescele ei exterioare în zugrăveală azurie. Nuanţa ei de albastru este cunoscută ca albastru de Voroneţ, o culoare găsită doar aici. 

Biserica Arbore, sub hramul Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, este singura clădire care a rămas din complexul construit de Hatmanul Luca Arbore în anul 1502, unul dintre boierii lui Ştefan cel Mare.

Lasa un comentariu