-
Lista de rezervări este goală!
Cetatea Râşnov a fost construită de foştii cavaleri teutoni, la 19 km de oraşul Braşov, chiar pe vârful unui deal, pentru accesibilitate scăzută şi vizibilitate crescută. Aici poţi admira panorama din vârf, să cumperi suveniruri tematice sau să încerci să tragi cu arcul.
Cetatea Sighişoara are clădiri pastelate, cărările pietruite şi turnuri medievale cu acoperişuri decorate care te vor face să te simţi că ai fost teleportat în era medievală a României. Zidurile fortificate ale acesteia ascund secretele celui mai crud domnitor al ţării-Vlad Ţepeş. Vizitează şi tu acest paradis medieval cu pieţe tradiţionale şi cafenele fermecătoare!
Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi vestigii arheologice ale ţării, datând din paleolitic. Construită pe bazalt, în forma unei cochilii de melc, cetatea obişnuia să fie centru comercial, cu 12 bresle şi spaţiu de refugiu pentru populaţie fiind la intersecţia Transilvaniei cu Moldova şi Ţara Românească. Rupea, acum în ruine, avea patru camere, turnuri poligonale şi multe porţi interioare.
Cetatea Făgăraş este cea mai puternică fortificaţie a Transilvaniei medievale, foarte bine păstrată în timp, construită în 1310, pentru a apăra regiunea de atacurile tătarilor şi a otomanilor. Pereţii au fost dublaţi ţi a fost săpat un şanţ în jurul construcţiei. Nu trebuie să ratezi turnurile în care domnitorii şi căpeteniile armatei prospectau zarea, bastionul, muzeul şi colecţia de arme.
Castelul Bran este cunoscut ca şi Castelul lui Dracula, locul unde o pornit legenda vampirilor. Branul este cel mai cunoscut castel al României. Este un spaţiu plin de mistere, inclusiv detalii despre vampiri şi istoria reală, pe care ai ocazia să le descoperi urcând scările sale conice, spre turnurile cu privelişte spre pădure şi în camerele din lemn cu mobilă şi armuri din vremea de glorie a castelului.
Castelul Peleş este o adevărată capodoperă neo-renascentistă, a fost ridicat de Carol, primul rege al României, iar timp de 40 de ani, constructori, arhitecţi şi artişti au construit această reşedinţă de vară regală, care s-a transformat într-un simbol al României. Acum, camerele sale extrem de bogate în decoraţiuni şi mobilă sunt vizionate de milioane de turişti, în tururi ghidate.