Excursie la Cazanele Dunării
Facilităţi unitate de cazare
Oraş/Localitate Herculane
Facilităţi Locaţie Loc de joacă pentru copii; Teren de sport
Facilităţi Cameră Tv; Acces internet
Regim de Masă Demipensiune
Transport Autocar

Excursie la Cazanele Dunării

  • Cod produs: Excursie la Cazanele Dunării
  • Disponibilitate: Locuri disponibile
  • 365 Lei
  • Fără TVA: 365 Lei

Descriere

JUST TRAVELS & TOURS organizează excursie de 3 zile la Cazanele Dunării, cazare 2 nopţi cu demipensiune la Pensiunea Paradis 3* Herculane.


Itinerar: CLUJ-NAPOCA - SARMIZEGETUSA REGIA - HERCULANE - ORŞOVA - TÂRGU JIU - TRANSALPINA - CLUJ-NAPOCA 


Ziua 1: Plecare din Cluj-Napoca la ora 8:00 spre Sarmizetusa Regia - Vizită la Cetatea Sermizegetusa Regia - Servirea mesei de prânz - Plecare spre Herculane - Cazare şi servirea cinei la Pensiunea Paradis 3*.


Cetatea Saimizetusa Regia a fost capitala şi cel mai important centru militar, religios şi politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din şase fortăreţe dacice din Munţii Orăştiei, folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane. 


Ziua 2: Servirea micului dejun, după care vom face o Croazieră pe Dunăre - Servirea mesei de prânz - Vizită la Cascada Bigăr - Plecare spre Herculane - Cazare şi servirea cinei la Pensiunea Paradis 3*.


Cazanele Dunării sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munţii Carpaţi. Au o lungime de circa 9 km. Cazanele mari au o lungime de aproximativ 4 km, iar cele mici pe o lungime de 3 km. Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat în stâncî, chipul lui Decebal, având dimensiunile 55 m înălţime şi 25 m lăţime.

Cascada Bigăr s-a format pe Cheile râului Miniş din Munţii Aninei. Apa care formează cascada se varsă în Miniş peste un con calcaros acoperit cu muşchi, formând o perdea de apă la baza conului.


Ziua 3: Servirea micului dejun, după care vom pleca spre Târgu Jiu - Vizită la Ansamblul sculptural Constantin Brâncuşi - Servirea mesei de prânz - Plecare spre Cluj-Napoca cu trecere pe Transalpina - Sosirea la Cluj-Napoca în jurul orei 22:00 (în funcţie de respectarea traseului şi a programului).


Ansamblul sculptural Constantin Brâncuşi este cunoscut şi sub numele Ansamblul monumental "Calea Eroilor" de la Târgu Jiu. Este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial. Cele patru componente sculpturale: Masa tăcerii (lucrată în calcar), Aleea scaunelor (compusă din două bănci de piatră şi 30 de scaune de piatră în formă de clepsidră), Poarta sărutului (construită din travertin) şi Coloana fără sfârşit (înaltă de 29,33 m şi constituită din 16 module romboidale din fontă) sunt dispuxe pe aceeaşi axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m.

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura dintre oraşele Novaci şi Sebeş străbătând 4 judeţe: Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba şi tranversează Munţii Parâng de la sud la nord.


Servicii incluse

Transport cu autocarul categoria I

Cazare 2 nopţi cu demipensiune  


Servicii neincluse

Mesele de prânz aproximativ 75 lei.

Intrările la obiectivele turistice din programul excursiei şi Croaziera pe Dunăre aproximativ 40 lei.


Oferta este valabilă pentru un grup de minim 45 de elevi şi 5 gratuităţi pentru profesori, acoperind traseul iniţial dinainte stabilit. Pentru un număr mai mic de elevi plătitori, preţul excursiei se va recalcula. Unitatea de cazare menţionată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenţia oferind o alternativă similară.